Ελίζα Μαρκίδου

Ελίζα Μαρκίδου

Ομάδα Ποιότητας Ζωής

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Ελίζα Μαρκίδου σπούδασε Βιολογία στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στην Κλινική Διαιτολογία – Διατροφολογία και απέκτησε τον τίτλο εγγεγραμμένης Διαιτολόγου. Το 1997 εξελέγη πρόεδρος των Διαιτολόγων Αμερικής Εξωτερικού παγκόσμια και υπηρέτησε το επάγγελμα του Διαιτολόγου στο Διεθνή χώρο για 5 συνεχή χρόνια.
Εργάζεται στο Υπουργείο Υγείας ως υπεύθυνη του τομέα Διατροφής Παγκύπρια. Από το 2005 δραστηριοποιείται έντονα στον Ευρωπαϊκό χώρο και είναι εκπρόσωπος της Κύπρου στην Ομάδα Υψηλού επιπέδου για Διατροφή και Άσκηση στην Ευρώπη σε επίπεδο κρατών για τη χάραξη της διατροφικής Ευρωπαϊκής πολιτικής. Από το 2016 το Υπουργικό Συμβούλιο της ανέθεσε το ρόλο της Γενικής Συντονίστριας Διατροφής και Υγιεινού τρόπου ζωής για το Υπουργείο Υγείας. Επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Παχυσαρκίας. Είναι το σημείο αναφοράς στην Κύπρο για θέματα Διατροφής και Άσκησης στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Απετέλεσε ενεργό μέλος της επιτροπής συγγραφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την παιδική παχυσαρκία. Ίδρυσε και προεδρεύει του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Bone Vivo που ασχολείται με την καλή διατροφή και άσκηση παιδιών και γονιών, που είναι ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EPODE για εκπαιδευτικά προγράμματα Υγείας και Διατροφής. Είναι επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος Κλινικής Διαιτολογίας στο κολέγιο της Λεμεσού.
Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια στο εξωτερικό και έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως Αμερική, Ιαπωνία, Βρυξέλλες, Ταϊλάνδη κ.λπ. Έχει ειδικευτεί στη Μεσογειακή Διατροφή και δουλεύει ασταμάτητα για τη Διατήρηση της Κυπριακής Μεσογειακής διατροφής σαν μέρος διατήρησης της πολιτιστικής μας παράδοσης και προώθησης της Μεσογειακής Διατροφής και του Ελαιολάδου.
Είναι αντιπρόεδρος του American University of Beirut Alumni Association και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γυναικείας Οργάνωσης A.I.P.F.E. και του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου.
Δραστηριοποιείται σε φορείς με ειδικό ενδιαφέρον για τα θεατρικά δρώμενα, τον πολιτισμό και τη διδασκαλία των παιδιών μέσα από το θέαμα και ειδικότερα μέσα από διαδραστικές πρωτοποριακές παραστάσεις.
Εργάζεται για την προώθηση της υγείας του ατόμου, μέσα από την άσκηση, τη διατροφή και τις υγιεινές στάσεις ζωής που καθορίζουν τον πνευματικό και κοινοτικό τρόπο ζωής των ανθρώπων.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2016 ήταν υποψήφια για τον Δημοκρατικό Συναγερμό μετά από πρόταση του Προέδρου.

https://disy.cy/wp-content/uploads/2021/04/DISY-logo-slogan-white-2-e1616183496410-640x270.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.