Γιώργος Χατζηκυπριανού

Γιώργος Χατζηκυπριανού

Ομάδα Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Γιώργος Χρ. Χατζηκυπριανού είναι ο διευθύνων συνέταιρος της δικηγορικής εταιρείας Γ.Χ.ΧΑΤΖΗΚΥΠΡΙΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε. με γραφεία τόσο στη Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένος δικηγόρος στα μητρώα του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου καθώς και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Πριν την εγγραφή του ως δικηγόρος, ο Γ.Χατζηκυπριανού ολοκλήρωσε με άριστα (First Class Honours) πτυχίο νομικής (LLB Law) στο Πανεπιστήμιο του Leicesterκαθώς και μεταπτυχιακό (LLM) στο εταιρικό και εμπορικό δίκαιο στο University College London (UCL) επίσης με άριστα (Distinction). Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εγγεγραμμένων Εξεταστών για Θέματα Οικονομικής και Εταιρικής Απάτης (Certified Fraud Examiners Association) καθώς και υποψήφιος διδάκτορας (Phd c.) εταιρικού και εμπορικού δικαίου με έμφαση στις σύγχρονες εταιρικές αναδιαρθρώσεις.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Γ.Χατζηκυπριανού εργάστηκε ως δικηγόρος σε κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου καθώς και ως δικηγόρος μεγάλου παγκόσμιου λογιστικού οίκου (Big4 Firm). Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων δικαίου όπως σε πολύπλοκες εταιρικές αναδιαρθρώσεις και μετασχηματισμούς επιχειρήσεων, καθώς και σε θέματα που σχετίζονται με το εργατικό δίκαιο, το δίκαιο της τεχνολογίας και το δίκαιο της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Έχει επίσης υπάρξει συγγραφέας πολλών δημοσιεύσεων σε κορυφαία νομικά περιοδικά στους τομείς του εταιρικού, εμπορικού, τραπεζικού και εργατικού δικαίου καθώς και επιστημονικός ερευνητής σε εξειδικευμένες νομικές μελέτες πανεπιστήμιων με έδρα τη Κύπρο και το εξωτερικό.
Ο Γ.Χατζηκυπριανού έχει υπηρετήσει για αρκετά χρόνια ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων Κύπρου (ΕΝΕΑΔ) και έχει εκπροσωπήσει την ΕΝΕΑΔ σε συνεδρίες και συνελεύσεις του Διεθνούς Συνδέσμου Νέων Δικηγόρων (AIJA) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Νέων Δικηγόρων (EYBA). Η δικηγορική εταιρεία που ο ίδιος έχει ιδρύσει, έχει λάβει πολλαπλές αναγνωρίσεις και βραβεία από παγκόσμιους οίκους αξιολόγησης δικηγορικών γραφείων ενώ πολύ πρόσφατα έχει αναφερθεί ανάμεσα στις καλύτερες δικηγορικές εταιρείες της Κύπρου από την IFLR1000 – μια από τις πιο αξιόπιστες κατατάξεις δικηγορικών γραφείων και δικηγόρων στον κόσμο. Περαιτέρω, η δικηγορική εταιρεία Γ.Χ.ΧΑΤΖΗΚΥΠΡΙΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε. εκπροσωπεί σήμερα τόσο τη Κύπρο όσο και την Ελλάδα στη Παγκόσμια Κοινοπραξία Δικηγορικών Γραφείων για Θέματα Blockchain (Global Legal Blockchain Consortium) όπου μαζί με τις κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες του κόσμου επιδιώκουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία προτάσεων αναφορικά με την νομιμότητα νέων τεχνολογιών καθώς και τη εξέταση συγκεκριμένων νομοθετικών προνοιών αναφορικά με την εισαγωγή του Blockchain στην σύγχρονη επιχειρησιακή σκακιέρα.

https://disy.cy/wp-content/uploads/2021/04/DISY-logo-slogan-white-2-e1616183496410-640x270.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.