Κωνσταντίνος Μαραθεύτης

Κωνσταντίνος Μαραθεύτης

Ομάδα Πολεοδομικής Πολιτικής & Σχεδιασμού

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Κ. Μαραθεύτης, διευθυντής της Marathefti Architects Studio llc, αποφοίτησε με διδακτορικό από τη σχολή αρχιτεκτονικής του Universita Degli Studi Di Firenze το 1980. Άρχισε να εργάζεται ως αρχιτέκτονας το 1980 ιδρύοντας τον συνεταιρισμό Μαραθεύτης Γιαννουρής Αρχιτέκτονες Μηχανικοί. Έκτοτε μελέτησε και επέβλεψε την κατασκευή δημόσιων κτηρίων, εμπορικών αναπτύξεων, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών κέντρων όπως και οικιστικών αναπτύξεων. Συμμετείχε σε διεθνείς διαγωνισμούς με διακρίσεις βραβείων και επαίνων. Υπήρξε μέλος κριτικών επιτροπών αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, ένας εξ αυτών ήταν και ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλες.
Υλοποιημένα Έργα
Ο Κ. Μαραθεύτης ολοκλήρωσε μια σειρά έργων, όπως το κτήριο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, τις κτηριακές εγκαταστάσεις των Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Κύπρου, τα κεντρικά γραφεία της Interamerican Insurance Co, το κτήριο γραφείων της Astra Self Drive Cars, το κτήριο γραφείων της συντεχνίας ΣΥΝΥΚΑ, το κτήριο γραφείων της ΟΕΒ, το κτήριο καταστημάτων Stephanis, τα κεντρικά γραφεία της Atlantic Insurance Co, τα κεντρικά γραφεία της Altius Insurance Co, τα κεντρικά γραφεία της Cosmos Insurance Cο, το κτήριο της Hellenic Bank, τα γραφεία Globe House του Τάκη Κληρίδη, το Mall of Cyprus, το κατάστημα IKEA, το ανακαινισμένο Δημοτικό Θεάτρου Λευκωσίας και άλλα.
Άλλη Εμπειρία
Ο Κ. Μαραθεύτης ήταν πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου, πρώην μέλος του ΕΤΕΚ, πρώην μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ, πρώην πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της ΜΕΔΣΚ, συντάκτης των Κανονισμών διεξαγωγής αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, συντάκτης οικοδομικού συμβολαίου της ΜΕΔΣΚ και μέλος της επιτροπής προσβασιμότητας και ασφάλειας στη χρήση, διορισμένος από το Υπουργικό Συμβούλιο.

https://disy.cy/wp-content/uploads/2021/04/DISY-logo-slogan-white-2-e1616183496410-640x270.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.